Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Прилуччині суб’єкт виборчого процесу позивається до дільничної виборчої комісії: справу розглядатиме суд  

05 грудня 2019, 12:58

Третього грудня на розгляд до Чернігівського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов від суб’єкта виборчого процесу до Сухополов’янської сільської виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області, третя особа на стороні позивача – Центральна виборча комісія України про визнання протиправною та скасування постанови, зобов’язання вчинити певні дії.

Так, позивач просить суд:

– визнати протиправною та скасувати постанову Сухополов’янської сільської виборчої комісії Прилуцького району Чернігівської області від 28 листопада 2019 року “Про відмову в реєстрації кандидата в депутати Сухополов’янської сільської ради Ситник В.М., висунутої в порядку самовисування в одномандатному виборчому окрузі № 17”;

– зобов’язати Сухополов’янську сільську виборчу комісію Прилуцького району Чернігівської області зареєструвати Ситник В.М. кандидатом у депутати Сухополов’янської сільської ради, висунутої в порядку самовисування в одномандатному виборчому окрузі № 17.

Обґрунтовуючи вимоги, позивач зазначила, що постановою від 28 листопада 2019 року Сухополов’янська сільська виборча комісія Прилуцького району Чернігівської області протиправно відмовила їй у реєстрації кандидатом у депутати вищевказаної сільської ради з підстав відсутності в автобіографії позивача відомостей про склад її сім’ї та місце роботи. Позивач стверджує, що ця обставина не відповідає дійсності, позаяк у автобіографії вказані всі дані, передбачені пунктом 6 частини 1 статті 39 Закону України “Про місцеві вибори”, у тому числі дані про склад її сім’ї та місце роботи.

Судове засідання у справі відбудеться у приміщенні Чернігівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернігів, вул. Київська, 23, 5 грудня 2019 року о 14:30.

Учасники справи можуть отримати більш детальну інформацію щодо розгляду справи № 620/3598/19 на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.cn.court.gov.ua/sud2570/.

 

За повідомленням прес-служби суду