Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 років позбавлення волі за вбивство у стані тяжкого алкогольного сп’яніння

03 березня 2020, 14:01

Колегія суддів Приморського районного суду міста Одеси у відкритому судовому засіданні розглянула кримінальне провадження стосовно чоловіка 1961 року народження, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 115 Кримінального кодексу України, а саме в умисному вбивстві іншої людини.

Як було встановлено судом, в липні 2017 року, обвинувачений, разом з жінкою, з якою знаходився у дружніх стосунках, знаходились у квартирі останньою, вживали спиртні напої та спілкувались. Через деякий час між ними виник конфлікт. В ході цього конфлікту, діючи умисно, обвинувачений взяв зі столу кухонний ніж та наніс дев’ять ножових поранень, від яких жінка померла на місці.

Відповідно до висновків медичного огляду, обвинувачений знаходився в стані алкогольного сп’яніння, оскільки в його крові був виявлений етиловий спирт у концентрації 3,54 проміле.

У судовому засіданні обвинувачений свою провину не визнав та повідомив про те, що останнє, що він пам’ятає – це те, як два рази виходив, щоб купити пляшку коньяку.

Пояснення обвинуваченого своєю чергою суперечать доказам свідків, які підтвердили обставини справи, пояснивши, що бачили його в ту ніч у квартирі потерпілої, та чули крики в момент скоєння злочину.

Відповідно до Кримінального кодексу України вчинення даного злочину карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Призначаючи покарання, суд врахував обставини які можуть пом’якшити та обтяжити покарання. Обставин, що пом’якшують покарання судом не встановленні, а до обставин, що обтяжують відноситься вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння. Також, судом враховується негативна характеристика з місця мешкання, згідно з якою обвинувачений характеризується посередньо, схильний до вчинення злочинів та правопорушень.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, дослідженню матеріалів та речових доказів, допиту свідків, колегія суддів ухвалила визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді десяти років позбавлення волі.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги у випадку її відсутності


За повідомленням прес-служби суду