Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За повторне вчинення домашнього насильства до чоловіка застосовано стягнення у виді 40 годин громадських робіт

04 березня 2020, 09:41

Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області визнаний винуватим  П.  за вчинення адміністративного правопорушення, передбачене частиною  другою статті 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування).

Встановлено, що  П. вчиняв  сварки із співмешканкою П., при цьому ображав нецензурними словами, чим вчинив домашнє насильство, внаслідок чого могло бути завдано шкоду психічному здоров"ю потерпілої.

Постановою Бердичівського міськрайонного суду від 08.11.2019  П. притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 173-2 КУпАП.

В судовому засіданні П. визнав протиправність своїх дій. Пояснив суду, що оскільки він інколи вживає спиртні напої, після чого конфліктує із співмешканкою.

Призначаючи стягнення, суддя враховує характер вчиненого діяння, особу, яка притягається до адміністративної відповідальності повторно за аналогічні правопорушення, майновий стан (не працює), відношення до вчиненого, ступінь його вини (вину визнав) і відповідно до положень частини другої статті 36 КУпАП призначає стягнення у виді громадських робіт. Вказане стягнення буде належним чином відповідати характеру даного адміністративного правопорушення та запобігатиме вчиненню нових правопорушень.

П. визнаний  винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною другою статті 173-2 КУпАП, та застосувано до нього стягнення у виді 40 (сорок) годин громадських робіт.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення.

З повним текстом постанови  можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

За повідомленням прес-служби суду