Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З початку року співробітники Служби судової охорони запобігли пронесенню до судів 6 тисяч заборонених предметів

04 березня 2020, 14:35

У територіальних управліннях Служби судової охорони підбивають підсумки службової діяльності з початку 2020 року.  

Так, у Територіальному управлінні Служби судової охорони у Рівненській області під час підсумкової наради проаналізували діяльність усіх служб і напрямів. Акцентувалася увага й на досягненнях у спортивних змаганнях та належній підготовці до Динаміади, яка об’єднує у спортивній боротьбі усі правоохоронні структури області.

Як повідомив заступник начальника Територіального управління Служби у Рівненській області полковник Служби судової охорони Андрій Семків, з початку 2020 року на Рівненщині співробітники Служби не допустили пронесення до приміщень судових установ 106 ножів, 116 набоїв, 19 пристроїв для відстрілу гумових куль, 63 газові балончики, 11 колюче-ріжучих предметів, по одному електрошокеру і пневматичному пістолету. Також у лютому поблизу Здолбунівського районного суду співробітники Служби припинили хуліганські дії групи місцевих жителів.

Крім того, з початку року двічі надходили анонімні повідомлення про замінування Рівненського міського суду. В обох випадках співробітники Служби організували екстрену евакуацію всіх працівників та відвідувачів суду, забезпечили оперативне обстеження приміщення на виявлення небезпечних предметів.

А в Житомирі співробітники Служби судової охорони в лютому цього року не допустили пронесення до судів 142 заборонених предметів. Йдеться про 88 ножів та інші колюче-ріжучі предмети, 46 газових балончиків, 4 пристрої для відстрілу гумових куль, 2 травматичні та один пневматичний пістолет, а також один фаєр.

У лютому співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Житомирській області в 7 судових установах обласного центру посилювали охорону й забезпечували громадський порядок засідань у справах, які отримали суспільний резонанс та потребували посилення охорони.

- Ми продовжуємо виявляти небезпечні предмети і закликаємо відвідувачів судових установ не приносити їх до будівель суду. Тоді поверхневий огляд проходитиме швидше, а сторонні не наражатимуться на небезпеку, - зазначив начальник Територіального управління Служби у Житомирській області полковник Служби судової охорони Геннадій Герасимчук.

Загалом за два місяці цього року співробітники Служби судової охорони не дозволили пронесення до 214 установ судової влади, які перебувають під їх охороною, майже 6 тисяч заборонених предметів. Зокрема, 17 одиниць вогнепальної зброї, 42 електрошокери, 627 пристроїв для відстрілу гумових куль, 1420 набоїв, 2289 колюче-ріжучих предметів, 1320 балончиків з газом дратівливої дії тощо.

За повідомленням прес-служби ССО