Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювану у неправдивому повідомленні про замінування хлібозаводу взято під домашній арешт

27 травня 2020, 13:08

26 травня 2020 року за клопотанням слідчого Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області, слідчим суддею Прилуцького міськрайонного суду було обрано запобіжний захід  громадянці Г. у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці за неправдиве повідомлення про замінування приватного підприємства.

Прилучанку підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Так, 24 травня 2020 року, громадянка Г. здійснила телефонний дзвінок на лінію «102» та повідомила про те, що на прохідній хлібозаводу закладено міну. Після проведеного огляду приміщення працівниками СРПП Прилуцького ВП, будь-яких підозрілих речей та осіб виявлено не було.

Довідково: санкція частини першої статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками),  - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

 

За повідомленням прес-служби суду