Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченого у нападі на водія лімузину суд засудив до реального позбавлення волі за попередньо скоєний злочин

29 травня 2020, 10:09

Вироком Черкаського апеляційного суду Давида Мамонова засуджено до 3 років позбавлення волі за розбій, який той вчинив наприкінці 2018 року. Він тривалий час переховувався від апеляційного суду та слідства. Зазначимо, що цей же чоловік разом зі спільником взимку минулого року напав на водія лімузину, нанісши молотком потерпілому низку тілесних ушкоджень. Обвинувальний акт про вчинення даного злочину наразі знаходиться на розгляді в районному суді.

21 травня 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Черкаського апеляційного суду, розглянула у відкритому судовому засіданні в місті Черкаси кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора на вирок Соснівського районного суду м. Черкаси  від 11 березня 2019 року, яким Давида Мамонова засуджено до 3 років позбавлення волі та на підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнено від призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 1 рік, з покладенням обов’язків, передбачених пунктами 1,2 частини першої статті 76 Кримінального кодексу України.

У грудні 2018 року він вчинив розбій, напавши з предметом ззовні схожим на пістолет на касира підприємства, відібравши майже 24 тис. грн. та місця вчинення злочину втік.

Призначаючи покарання обвинуваченому, колегія суддів врахувала: ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, який законом віднесено до категорії тяжких; обставини його вчинення та  наслідки; дані про особу обвинуваченого, який раніше неодноразово судимий в тому числі за вчинення умисних, корисливих злочинів, за вчинення яких йому призначалось умовне покарання з визначенням іспитового строку, але належних висновків не зробив та через три роки після звільнення з місць позбавлення волі, де відбував покарання у виді 11 років 3 місяців позбавлення волі, вчинив новий умисний злочин, що свідчить про відсутність динаміки усвідомлення вчиненого та бажання до виправлення; посередню характеристику  по місцю відбування покарання; його стан здоровʼя, обставини, що пом'якшують покарання обвинуваченого: щире каяття, активне сприяння у розкритті злочину та відшкодування завданої матеріальної шкоди, відсутність обтяжуючих покарання обставин.

Таким чином, вироком Черкаського апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задоволено частково. Вирок Соснівського районного суду м. Черкаси від 11 березня 2019 року Давиду Мамонову скасовано у зв’язку з м’якістю призначеного судом першої інстанції покарання.

Ухвалено в цій частині новий вирок, яким обвинуваченому призначено покарання за частиною першою статті 187 Кримінального кодексу України у виді 3 років позбавлення волі. В решті вирок Соснівського районного суду міста Черкаси від 11 березня 2019 року залишено без змін.

За повідомленням прес-служби суду