Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Всесвітнього дня донора крові стартувала благодійна акція “Крапля життя від Служби судової охорони”  

01 червня 2020, 12:48

Сьогодні, 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у Службі судової охорони розпочалася благодійна акція “Крапля життя від Служби судової охорони”.

Акція стартує одночасно у всіх територіальних управліннях Служби судової охорони, тобто у всіх областях нашої держави, і завершиться 14 червня у Всесвітній день донора крові.

Упродовж двох тижнів, ледь не щодня співробітники Служби судової охорони групами по 5-8 осіб здаватимуть кров на потреби дитячих гематологічних відділень та дитячих лікарень в обласних пунктах збору крові.

Співробітники Служби судової охорони звертаються до всіх небайдужих долучатися до благородної справи донорства. Кожен із нас може свій день наповнити особливим змістом: здати кров і подарувати комусь ще один день народження, ще одну ніч під зірками, ще одне побачення, ще одну хвилину сміху, ще один шанс…

Довідково. Всесвітній день донора крові встановлено у 2005 році на 58-й сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я в Женеві. Дата святкування обрана на честь дня народження вченого, лауреата Нобелівської премії Карла Ландштайнера, який відкрив групи крові людини і зробив перший крок до переливання донорської крові.

Головна мета цього свята – висловити вдячність людям, які добровільно і свідомо здають свою кров, необхідну для врятування людських життів.

Сьогодні лише в 62 країнах світу національні запаси крові забезпечуються на 100% добровільними безоплатними донорами.

За повідомленням прес-служби ССО