Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачена намагалась пронести у судове засідання вогнепальну зброю

03 червня 2020, 12:29

2 червня 2020 року у Новокаховському міському суді Херсонської області обвинувачена намагалась пройти у судове засідання з револьвером. Небайдужі громадяни помітили зброю та повідомили працівників апарату суду. Викликані на місце інциденту співробітники Новокаховського ВП ГУНП у Херсонській області провели огляд та вилучили у жінки револьвер, який належить до предметів, що заборонено проносити до приміщення суду, і задокументували обставини події.

У зв’язку з цим варто відзначити, що до цього часу Служба судової охорони не розпочала охорону Новокаховського міського суду Херсонської області, і чергування у суді здійснюють працівники Новокаховського ВП ГУНП у Херсонській області.

Звертаємо увагу на те, що відповідно до 4.2. «Примірних правил пропуску осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів», затверджених спільним наказом Державної судової адміністрації України та Служби судової охорони від 30 січня 2020 року № 43/61 (зі змінами),  забороняється пропуск до  приміщення суду осіб:

з боєприпасами, вогнепальною, газовою, пневматичною та холодною зброєю, пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, іншими спеціальними засобами активної оборони;

з кухонними, складними, сувенірними ножами, кортиками, шаблями тощо;

з виробами, пристроями імітаційного характеру, які за своїм зовнішнім виглядом ідентичні зброї та боєприпасам;

іншими засобами, предметами, виробами та пристроями, які можуть бути використанні для нападу і створюють загрозу життю чи здоров’ю суддів, працівників суду, учасників судового процесу, відвідувачів.

 

За повідомленням прес-служби суду