Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поцупив телефон, аби зробити ставку – у Бердичеві засуджено крадія-ігромана  

04 червня 2020, 09:52

Він ніколи не мав проблем із законом і не мав би їх досі, якби не ігрова залежність. Бердичівський міськрайонний суд нещодавно призначив покарання 52-річному чоловіку, який украв у жінки телефон, аби зробити ставку у грі.

Суд встановив, що у січні 2017 року чоловік знаходився у помешканні потерпілої та, скориставшись її виходом до іншої кімнати, поцупив телефон і поспішив накивати п’ятами. Загальна вартість завданої матеріальної шкоди становить майже 1400 гривень.

Як пояснив сам обвинувачений, того дня він зустрів свою знайому, котра була у стані сп’яніння, та вирішив провести її додому. А на кухні помітив телефон. За словами чоловіка, до злочину його спонукала …ігрова залежність. Поцуплений мобільник він здав до ломбарду, а на виручені 850 гривень зробив ставку. Чуже майно принесло азартному крадієві виграшні 7 тисяч гривень. Згодом в ігроманові таки прокинулася совість: він поїхав до реабілітаційного центру та в усьому зізнався. Віруючі друзі спрямували чоловіка до поліції, також він відшкодував потерпілій збитки.

Кримінальна відповідальність за злочин, у скоєнні якого бердичівлянина визнали винним, передбачена частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Призначаючи покарання, суд враховував особу обвинуваченого, ступінь тяжкості вчиненого, обтяжувальні та пом’якшувальні обставини, і дійшов висновку про можливість призначення покарання у вигляді арешту терміном на один місяць. На думку суду, цього буде достатньо для того, аби крадій виправився та не вчиняв нових злочинів.

Вирок набере законної сили після закінчення 30-денного терміну подання апеляційної скарги.

 

За повідомленням прес-служби суду