Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювана у торгівлі своїм немовлям залишиться під нічним домашнім арештом – апеляційний суд

05 червня 2020, 10:48

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін ухвалу Хмельницького міськрайонного суду про обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту з 22 години до 6 години наступного дня ще одній фігурантці справи про торгівлю немовлям в місцевому перинатальному центрі – біологічній матері дитини. 

Жінку підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 27, частиною третьою статті 15, частиною третьою статті 149 (незакінчений замах на торгівлю людиною), частиною четвертою статті 358 (підроблення документів), частиною першою статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Прокурор просив апеляційний суд скасувати ухвалу місцевого суду й постановити нову – обрати підозрюваній цілодобовий домашній арешт. Позаяк вважає, що вона обґрунтовано підозрюється у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, одне з яких є особливо тяжким і за яке передбачено покарання від 8 до 15 років позбавлення волі, тож жінка може переховуватися від слідства і суду, незаконно впливати на свідків і інших підозрюваних, іншим чином перешкоджати досудовому розслідуванню.  

На думку захисника підозрюваної, суд першої інстанції ухвалив законне рішення про нічний домашній арешт його підзахисній, тому що вдень вона працює, аби утримувати іншу свою малолітню дитину, з’являється на усі виклики й співпрацює зі слідством.

Повний текст ухвали з мотивами апеляційного суду буде проголошено 6 травня 2020 року о 14.00.

Нагадаємо, згідно зі статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду