Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Саакашвілі знову позивається до ДМС: засідання 16 січня

11 січня 2018, 10:09

16 січня відбудеться судове засідання за позовом Міхеіла Саакашвілі до Державної міграційної служби України. Другим відповідачем у справі є Управління державної міграційної служби України у Київській області.

Позивач просить суд визнати протиправною та незаконною бездіяльність ДМС щодо розгляду Скарги на рішення у формі наказу та на Повідомлення про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту відносно Міхеіла Саакашвілі у строки визначені законодавством.

Також позивач просить суд визнати протиправною та не законною бездіяльність Управління ДМС у Київській області  щодо не передання матеріалів особової справи Саакашвілі до Державної міграційної служби.

Водночас, в Окружному адміністративному суді міста Києва вирішується питання про відкриття провадження у справі за ще одним позовом Міхеіла Саакашвілі до Генеральної прокуратури України, де позивач просить суд зобов’язати ГПУ надати йому копії матеріалів екстрадиційної перевірки, яка здійснювалась у зв’язку з клопотанням Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії.

За повідомленням прес-служби суду