Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд скасував виправдувальний вирок посадовцю, який сприяв ухилянню від проходження військової служби

15 березня 2018, 14:34

До Апеляційного суду Сумської області надійшла апеляційна скарга, якою сторона обвинувачення оскаржувала вирок Лебединського районного суду відносно директора КУ Сумської обласної ради «Лебединський психоневрологічний інтернат», виправданого за ч.3 ст. 368-4 КК України.

Правоохоронні органи обвинувачували особу в тому, що вона будучи лікарем-невропатологом військово-лікарської комісії Лебединського об’єднаного міського військового комісаріату, вирішила одержати неправомірну вигоду за складання документів та сприяння у прийнятті військово-лікарською комісією рішення про непридатність жителя району до проходження військової служби в лавах Збройних сил України.

Прокурор просив скасувати виправдувальний вирок та призначити новий судовий розгляд, оскільки висновки суду не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження та рішення було постановлено із істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону. Не погодившись з доводами апеляційної скарги прокурора, адвокат виправданого подав на неї заперечення, в яких просив колегію суддів вимоги апеляційної скарги, з огляду на їх необґрунтованість, залишити без задоволення, а оскаржуваний вирок суду, без зміни. Розглянувши матеріали кримінального провадження, колегія суддів встановила факт істотного порушення судом першої інстанції вимог кримінального процесуального закону та дійшла висновку про те, що вирок Лебединського районного суду Сумської області підлягає скасуванню з призначенням нового розгляду в суді першої інстанції в іншому складі суду.

 

За повідомленням прес-служби суду