Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ковпаківський районний суд міста Суми розгляне кримінальне провадження за фактом вчинення шахрайства

20 березня 2019, 16:28

До Ковпаківського районного суду міста Суми з Прокуратури Сумської області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб).
Як вбачається з матеріалів справи, невстановлені особи здійснювали дзвінки на стаціонарні номери телефонів та, представившись слідчими правоохоронних органів, повідомляли потерпілим неправдиву інформацію про те, що їхній родич вчинив злочин, а постраждала особа знаходиться в лікарні та потребує коштів на лікування. Домовлялися, що гроші слід передати чоловікові, який підійде за місцем проживання.
Таким чином, обвинувачений, видаючи себе за помічника слідчого, заволодів коштами в сумі 75 000 гривень. В той же день він намагався заволодіти коштами в сумі 50 000 гривень, але довести до кінця замах на злочин йому не вдалося, оскільки в момент запланованого отримання коштів в двір потерпілої нагодився її онук.

Кримінальним кодексом України за вчинене правопорушення передбачено покарання: штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

 

За повідомленням прес-служби суду