Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя призначила Бондаря Валерія Івановича на посаду Голови Служби судової охорони

22 березня 2019, 09:17

Вища рада правосуддя 21 березня 2019 року розглянула питання про призначення Бондаря Валерія Івановича (на фото) на посаду Голови Служби судової охорони.

Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк нагадав, що відповідно до частини третьої статті 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» керівництво діяльністю Служби судової охорони здійснює Голова Служби судової охорони, який призначається на посаду за результатами відкритого конкурсу і звільняється з посади Вищою радою правосуддя.

На засіданні Комісії для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад Голови Служби судової охорони, його заступників за результатами загального рейтингу кандидатів переможцем конкурсу визначено Бондаря В.І. (протокол засідання Комісії від 12 грудня 2018 року № 2).

Відповідно до статей 56–58 Закону України «Про запобігання корупції» та Порядку проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року, Національним агентством України з питань державної служби України організовано проведення спеціальної перевірки щодо Бондаря В.І.

За результатами цієї перевірки інформації, яка б перешкоджала зайняттю Бондарем В.І .посади з відповідальним або особливо відповідальним становищем, або посади з підвищеним корупційним ризиком, не виявлено.

За результатами перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади», проведеної Головним управлінням Національної гвардії України, встановлено, що до Бондаря В.І. не застосовуються заборони, передбачені частинами третьою, четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади».  

З урахуванням зазначеного Вища рада правосуддя ухвалила призначити Бондаря Валерія Івановича на посаду Голови Служби судової охорони.

 

Прес-центр судової влади України