Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченого у замаху на зґвалтування суд відправив на примусове лікування

22 серпня 2024, 16:06

Суд встановив, що навесні 2024 року обвинувачений К. намагався зґвалтувати свою односелицю у її помешканні, скориставшись тим, що жінка не могла чинити фізичного опору через  свій похилий вік. Завершити злочин парубок не зміг в силу обставин, що не  залежали від його волі, та фізіологічних причин. Судова комплексна психолого-психіатрична експертиза  виявила в обвинуваченого психічні захворювання  та встановила,  що він не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. У судовому засіданні обвинувачений визнав обставини скоєння суспільно небезпечного діяння та не заперечував проти  проходження  відповідного лікування.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня проголошення. Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 294/1238/24.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області