Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду взяли участь у першому Аспен-семінарі для суддів

26 вересня 2024, 12:51

У взаємодії з Верховним Судом забезпечено проведення першого семінару «Справедливість, закон і суспільство» для суддів, організованого громадською спілкою «Аспен Інститут Київ» за підтримки ОБСЄ та проєкту Ради Європи «Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду».

Це перший виключно суддівський Аспен-семінар для суддів судів загальної юрисдикції, спеціалізованих судів, Вищого антикорупційного суду, Верховного Суду, а також представників Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Від Верховного Суду в заході взяли участь судді Великої Палати ВС Костянтин Пільков та Ольга Булейко й суддя ВС у Касаційному цивільному суді Євген Синельников.

На семінарі судді обговорили природу справедливості, етичні дилеми, що постають перед суддями, а також стратегії забезпечення незалежності суддів відповідно до принципів і стандартів Ради Європи.

З-поміж іншого, учасники дискутували на теми, пов’язані із судовою помилкою та дискрецією суду, а також розглянули практичні питання щодо тлумачення Конституції України, гарантій судового контролю за дотриманням прав осіб, яких утримують під вартою, та розвитку практики Конституційного Суду України загалом.

Верховний Суд