Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ спростовує інформацію, розміщену на сайті «Українська правда» членом ГРД, адвокатом Р.Маселком

23 січня 2018, 16:00

23 січня 2018 року член Громадської ради доброчесності, адвокат Роман Маселко в матеріалі «Що спільного між НАЗК, брехнею в деклараціях і правами геїв?» , розміщеному на сайті «Українська правда», розповсюдив інформацію про застосування адміністративної відповідальності та складення адміністративного протоколу стосовно члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Юрія Тітова, начебто, за порушення правил декларування.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомляє, що постановою Солом'янського районного суду міста Києва від 16 листопада 2017 року адміністративну справу про притягнення члена Комісії Юрія Тітова до адміністративної відповідальності було закрито у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Надалі, 26 грудня 2017 року Апеляційним судом міста Києва прийнято постанову у цій справі. Апеляційну скаргу прокурора відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Генеральної прокуратури України повернено.

Зазначимо, що постанову Апеляційного суду міста Києва від 26 грудня 2017 року у наведеній справі було прийнято майже місяць тому. Вся інформація щодо цієї справи є відкритою і міститься у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Розміщуючи повідомлення, член ГРД мав можливість заздалегідь пересвідчитися у її достовірності для запобігання поширенню хибних відомостей.

Комісія вкотре звертає увагу членів ГРД на зміст Звіту міжнародного експерта USAID Піма Альберса  «Щодо Громадської ради доброчесності та результатів її роботи, які використовує Вища кваліфікаційна комісія суддів України» в частині, що стосується необхідності уникнення оприлюднення негативної (особливо неперевіреної) інформації щодо діяльності ВККСУ та її членів.

Джерело

За повідомленням прес-служби ВККСУ