Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області захищено права споживача під час купівлі авто

23 січня 2018, 18:04

 Рішенням Ізюмського міськрайонного суду Харківської області задоволено позовні вимоги громадянина Є. про захист прав споживачів та повернення грошових коштів  набутих без достатньої правової підстави.

Громадянин Є. звернувся до суду з позовом до ТОВ (Товариства з обмеженою відповідальністю) про захист прав споживачів та повернення грошових коштів.

Позивач знайшов на Інтернет сайті рекламу авто, та після спілкування з менеджером компанії вирушив до м. Дніпро для здійснення купівлі транспортного засобу.

При оформленні документів у ДАІ клієнту повідомили про дефекти в двигуні. Громадянину Є. запропонували розірвати договір та  повернути вже внесені кошти. Процедура затягнулась. Спочатку клієнт чекав 15 діб, потім 31 добу, потім йому повідомили про те, що представництво закрито та його питанням не володіє ніхто.

Згідно ч.1 ст. 15 Закону України «Про захист прав споживачів» ТОВ  було порушено право споживача на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору.

Судом встановлено, що спірні договори фінансового лізингу нотаріально посвідчено не було, що свідчить про їх нікчемність.

Розглянувши матеріали справи та оцінивши надані докази суд  задовольнив позовні вимоги позивача частково, а саме зобов'язав ТОВ повернути внесені кошти в повному обсязі.

За повідомленням прес-служби суду