Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cудді ВС провели воркшоп «Новації в процесуальних кодексах України»

19 березня 2018, 17:50

17-18 березня 2018 року судді Верховного Суду взяли участь як лектори у дводенному воркшопі щодо новацій процесуальних кодексів, що проводився на базі Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Судді ВС ділилися тонкощами застосування нових процесуальних кодексів перед аудиторією 400 небайдужих до знань правників, серед яких були адвокати, практикуючі юристи і студенти юридичних вишів.

Основна мета заходу –  ознайомлення з судовою реформою та зі змінами у структурі судової системи України; аналіз основних новацій процесуальних кодексів, особливостей розгляду справ касаційними судами; обговорення особливостей участі в судовому процесі адвокатів та експертів.

Першого дня суддя Великої палати ВС Олександра Яновська розповіла про практику Великої Палати Верховного Суду стосовно перегляду судових рішень у кримінальних справах у зв’язку з встановленням ЄСПЛ порушення міжнародних зобов’язань України при розгляді справи судом.

Голова Касаційного адміністративного суду у складі ВС Михайло Смокович виступ присвятив новелам Кодексу адміністративного судочинства.

Суддя КАС ВС Володимир Бевзенко детально зупинився на таких поняттях, як типові та зразкові адміністративні справи, а суддя КАС ВС Валентина Юрченко пояснила особливості розгляду та вирішення податкових спорів в адміністративному процесі.

На другий день воркшопу суддя Великої Палати ВС Олег Ткачук говорив з аудиторією про особливості касаційного провадження у цивільному судочинстві за новим процесуальним законодавством.

Суддя Великої Палати Лариса Рогач у виступі розкрила тему доказів і доказування у новому Господарському процесуальному Кодексі України.

На завершення суддя Касаційного господарського суду у складі ВС Ірина Булгакова розповіла про новації ГПК України щодо розгляду в суді Касаційного суду.

 

 

За повідомленням прес-служби суду