Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позбавлення волі неповнолітніх має бути останнім інструментом

16 квітня 2018, 16:55

13 квітня 2018 року суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Надія Стефанів взяла участь у відкритому обговоренні проекту Національної стратегії реформування системи юстиції щодо неповнолітніх на період до 2020 року, яке відбулося у Міністерстві юстиції України.

Під час роботи Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх було визначено головні та принципові напрями розвитку юстиції щодо неповнолітніх в Україні відповідно до міжнародних стандартів – превентивного, мультидисциплінарного та відновного підходів.

Надія Стефанів наголосила, що одним з важливих завдань сьогодення є створення правосуддя, яке було б дружнім до дитини та давало б змогу передусім запобігати правопорушенням, а не карати за них. Варто звернути увагу на пошуки альтернатив судовому провадженню для неповнолітніх, а позбавлення волі використовувати лише як останній інструмент.

Довідково: проект Національної стратегії реформування системи юстиції щодо неповнолітніх на період до 2020 року розроблено в рамках діяльності Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

Стратегія зосереджена на вирішенні основних системних проблем юстиції щодо неповнолітніх та подоланні прогалин у міжвідомчій взаємодії, забезпеченні профілактичної, соціально-виховної та реабілітаційної роботи з неповнолітніми, схильними до протиправної поведінки, та з тими, які вчинили злочини.

 

За повідомленням прес-служби суду