Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Член ВРП Андрій Бойко взяв участь у міжнародній конференції щодо забезпечення якості юридичної освіти

26 квітня 2018, 11:29

24–25 квітня 2018 року відбулася дводенна конференція «Забезпечення якості юридичної освіти, університетська автономія та академічна свобода в контексті підготовки фахівців для правничої професії XXI сторіччя», яку за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та Координатора проектів ОБСЄ в Україні провели Міністерство освіти і науки та Міністерство юстиції України у співпраці з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.

Участь у заході взяв член Вищої ради правосуддя Андрій Бойко, який з 2003 року до призначення членом Вищої ради юстиції з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установу 2015 році обіймав посаду декана юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

У привітанні до учасників конференції Джордж Кент, заступник Голови місії Посольства США в Україні, зазначив: «Революція гідності чотири роки тому чітко засвідчила прагнення українського суспільства зробити справедливість однаковою для всіх. Без справедливості немає гідності. Навчання високопрофесійних, ефективних суддів, адвокатів і прокурорів, які керуються принципами доброчесності та бажанням досягти справедливості, є критично важливим елементом, що дасть змогу втілити прагнення тих українців, які боролися та, на жаль, вмирали за краще майбутнє України, а також є не менш важливою умовою залучення іноземних інвестицій, які сформують нові робочі місця та захистять добробут України в майбутньому».

Під час конференції українські урядовці, представники провідних українських та іноземних правничих шкіл, міжнародні експерти, лідери думок із академічного середовища, правничої професії та громадянського суспільства обговорили питання автономії закладів вищої освіти у її тісному зв’язку з поліпшенням загальної якості юридичної освіти та доступом до регульованих правничих професій, ознайомилися з методологіями та кращими практиками забезпечення якості юридичної освіти, а також розглянули сучасні тенденції та інновації у сфері юридичної освіти.

Учасники конференції мали змогу обговорити сучасні тренди та інновації у сфері юридичної освіти, визначити кращі практики забезпечення якості юридичної освіти та підготувати рекомендації щодо просування реформи юридичної освіти у світлі міжнародних і європейських стандартів та кращих практик.

 

Матеріали конференції:

Онлайн трансляція на YouTube каналі Програми USAID «Нове правосуддя» за посиланнями:

Перший день

https://www.youtube.com/watch?v=0zq4dILbTGA (українською);

https://www.youtube.com/watch?v=8omP6dhtQTE (англійською).

Другий день

https://www.youtube.com/watch?v=3Q76VRH_WOA (українською);

https://www.youtube.com/watch?v=BdrOnfKDi3s (англійською).

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України