Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Баштанського районного суду Миколаївської області завітали учні гімназії

26 квітня 2018, 11:36

       З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти  населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них  поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, 25 квітня 2018 року у Баштанському районному суді Миколаївської області   проведено день відкритих дверей.

         Серед відвідувачів суду були учні 10 класу Баштанської гімназії в супроводі класного керівника Буцької А.В.  Школярі  на даний час  перебувають в пошуку професії і такий захід допоможе тим, хто вже зацікавився правознавством і мріє свою майбутню професію пов’язати з ним. 

       Оглядову екскурсію приміщенням  суду  провела заступник керівника апарату суду Корольова І.О. Школярі відвідали канцелярію суду, де дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять на адресу суду, порядок роботи з ними в програмі Д-3, а також про реєстрацію справ різних категорій.

     Заступник керівника апарату суду Корольова І.О. ознайомила учнів з правилами поведінки в приміщенні суду та під час проведення судового засідання, розповіла які справи розглядає місцевий суд, з якого віку настає кримінальна та адміністративна відповідальність, які злочини зазвичай вчиняють неповнолітні, проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку та інше. 

 

          Керівник апарату суду Панчук Т.П ознайомила учнів з функціями підрозділів апарату суду,     розповіла  про  структуру  Баштанського районного суду  ,  відповіла  на  всі  питання, якими цікавилися школярі, а саме:  питання працевлаштування  на державну службу, вимоги до кандидата на посаду працівника апарату суду.

 

          Помічник судді Мила Я.В. та секретар судових засідань Хижняк К.А. ознайомили школярів з  функціональними обов'язками помічника судді  та секретаря  судових засідань.

 

     Під час проведення даного заходу учні мали змогу поспілкуватися з головою Баштанського районного суду суддею Янчуком С.В., який позитивно відзначив ініціативу вчителів та учнів дізнатися більше про діяльність суду, адже, можливо, через кілька років хтось із сьогоднішніх гостей виявить бажання присвятити своє життя юриспруденції. Голова суду розповів про суть роботи судді та обов’язки, яких повинен суддя дотримуватися під час здійснення правосуддя, в доступній формі ознайомив школярів з їхніми правами та  обов'язками.

     Допитливі учні мали змогу отримати відповіді на свої запитання. В основному, їх цікавили питання, пов’язані з притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, зокрема вік, з якого неповнолітній понесе покарання, за які злочини,  тощо.

 

  В результаті проведеного заходу, учасники у повній мірі ознайомилися з особливостями юридичних професій, набули корисного досвіту, отримали багато важливої і цікавої інформації та ряд позитивних емоцій.

 

За повідомленням прес-служби суду