Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Сумської області стартував мистецький проект "Судова замальовка"

26 квітня 2018, 12:22

В  Господарському суді Сумської області розпочалась підготовка до виставки робіт «Судова замальовка». Студенти Сумського вищого училища культури та мистецтва імені Д. Бортнянського відвідують судові засідання і створюють замальовки на кшталт тих, які використовують художники в американських судах.

 Варто відзначити, що судова замальовка – це окремий жанр мистецтва. Адже у судових системах ряду країн і декількох штатів США фото і відеозйомка засідання суду заборонені, щоб не відволікати учасників і зберегти приватність. Типовий судовий малюнок виповнюється пастельними олівцями, крейдою; також популярні судові графічні роботи, виконані простими олівцями, вугіллям і навіть кульковими ручками.

Якщо судовий процес мав якусь історичну або юридичну цінність, то судові замальовки охоче купують музеї. Наприклад, Національний музей Австралії викупив у Australian Broadcasting Corporation серію судових малюнків у справі Лінди Чемберлейн.

Для того або виконати роботу художникам надається різний час - від семи хвилин до години.

 

 

 

 

Студенти із задоволенням приступили до серії робіт і зазначають, що робота досить складна, але окремі сцени судового процесу, учасники, робота суддів слугує для них джерелом натхнення і до того ж, за їх словами, до цього час вони нічого подібного не малювали.

 

Керівник апарату Господарського суду Сумської області Ольга Кулібаба переконана, що в Україні це буде унікальним досвідом в створенні творів мистецтва в жанрі – судова замальовка, а коли назбирається серія робіт, буде організована спеціальна виставка і виданий художній альбом.

 

За повідомленням прес-служби суду