Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відсторонила суддю Каланчацького районного суду Херсонської області Живцову О.А. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

26 квітня 2018, 12:38

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький поінформував, що до Вищої ради правосуддя 20 квітня 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 18 квітня 2018 року про тимчасове відсторонення в.о. голови Каланчацького районного суду Херсонської області Живцової Олени Анатоліївни (на фото) від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності строком на два місяці. До клопотання долучено копії матеріалів, якими обґрунтовано його доводи.

У клопотанні про тимчасове відсторонення в.о. голови Каланчацького районного суду Херсонської області Живцової О.А. від здійснення правосуддя заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І. зазначає, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 20 березня 2018 року за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вища рада правосуддя,дослідивши клопотання та долучені до нього документи,заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Олексія Маловацького, суддю Живцову О.А., представника Генеральної прокуратури України – начальника шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Сергія Козачину, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково,тимчасово, до 18 червня 2018 року, відсторонити суддю Каланчацького районного суду Херсонської області Живцову Олену Анатоліївну від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

 Прес-центр судової влади України