Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про пріоритети та виклики професії судді – в одному курсі 

24 травня 2018, 10:53

23-24 травня 2018 року Національна школа суддів України за підтримки Програми USAID “Нове правосуддя” проводить в Апеляційному суді Львівської області апробацію нового навчального курсу для кандидатів на посаду судді та новопризначених суддів “Бути суддею”.

Захід має на меті перевірити якість матеріалів нового навчального курсу «Бути суддею» та удосконалити його змістовне наповнення з урахуванням пропозицій учасників, які вже мають певний стаж роботи суддею.

На запрошення Програми USAID «Нове правосуддя» перед учасниками виступив Тімоті Тимкович, голова Апеляційного суду 10-го федерального округу США. Суддя Тимкович поділився досвідом перших років роботи на цій посаді та розказав, що вплинуло на його рішення стати суддею.

В апробації беруть участь судді із п’яти західних регіонів України (Львівська, Закарпатська, Волинська, Рівненська та Івано-Франківська області).

Новий навчальний курс містить такі теми: пріоритети та виклики професії судді, цінності судді, етичні аспекти та репутація судді, образ та харизма судді, комунікативні навички та інші. Національна школа суддів планує запровадити цей курс у вересні поточного року, коли розпочнеться спеціальна підготовка для кандидатів на посаду судді (загальний набір).

За повідомленням прес-служби НШСУ