Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Школа судової журналістики: інформативна лекція у Вищій раді правосуддя  

19 червня 2018, 15:10

 

Традиційною для Школи судової журналістики стала співпраця з Вищою радою правосуддя.

Після проведення екскурсії будівлею ВРП та ознайомлення з роботою секретаріату студенти Школи дивилися фільм про історію та реорганізацію Вищої ради правосуддя після реформи 2016 року.

Дякуючи очільниці управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Оксані Лисенко, студенти тепер знають, що питання дисциплінарної відповідальності суддів, їхньої кар’єри, захисту незалежності вирішує Вища рада правосуддя.

Також Оксана Лисенко розповіла про склад Ради, її формування і повноваження та проінформувала щодо останніх змін, пов’язаних із судовою реформою.

Цікавим для наших студентів став той факт, що лише з 2016 року завдяки судовій реформі судді можуть звертатися до ВРП з офіційними повідомленнями про тиск на відправлення ними правосуддя.

Сьогодні був історичний день, адже учасники Школи судової журналістики змогли побачити засідання ВРП. Перше – з питань підтримки підготовленого Президентом України проекту ЗУ «Про утворення Вищого антикорупційного суду», а друге – про внесення подання Президентові України про призначення на посади до місцевих судів 35 суддів, які успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання.

Дякуємо Вищій раді правосуддя за інформативну лекцію та підтримку нашого проекту.

 

За повідомленням прес-служби суду