Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи за фактом перевищення службових повноважень патрульними поліції відкладено за клопотанням прокурора  

19 червня 2018, 17:31

27.03.2018 року до Бориспільського міськрайонного суду Київської області надійшов обвинувальний акт відносно двох працівників патрульної поліції особи Д за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України та особи Б  за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України.

27.06.2017 року вказаний обвинувальний акт затверджений прокурором другого відділу управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Київської області юристом 2 класу Чуйковим В.

Працівник патрульної поліції Б обвинувачується у перевищенні владних повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів, вчинене групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України.

Працівник патрульної поліції Д обвинувачується у перевищенні владних повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалися насильством та застосуванням спеціальних засобів, вчинене групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України, а також обвинувачується у внесенні службовою особою завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Вказане кримінальне провадження перебуває в провадженні головуючого судді Вознюка С.М.

19.06.2018 року в судове засідання з’явились:  обвинувачені,  потерпілий.

Від прокурора надійшло клопотання, в якому він просить відкласти судове засідання, у зв’язку з тим, що в нього виникла необхідність в проведенні слідчих та процесуальних дій в іншому кримінальному провадженні, де його участь є обов’язковою. Також надійшло клопотання від обвинуваченого Б., в якому він просить перенести розгляд справи, у зв’язку з наданням часу його адвокату для ознайомленням з матеріалами справи.

Суд ухвалив, відкласти судове засідання до 26.06.2018 р. на 14-00 год. у зв’язку з клопотання прокурора та обвинуваченого Б.

До набрання вироком законної сили особа вважається невинуватою у скоєнні злочину.

Оскільки розгляд даного кримінального провадження становить значний суспільний інтерес, просимо представників засобів масової інформації завчасно повідомляти прес-службу суду про бажання взяти участь у судовому засіданні за тел. (04595) 6-76-41, контактні особи – Поліщук Катерина та Онішко Ірина.

Звертаємо увагу, що присутність представників засобів масової інформації під час розгляду справи можлива без попередньої акредитації.

У випадку проведення в залі судових засідань фото- і кінозйомки, теле-, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури, а також транслювання судового засідання по радіо/телебаченню, пропонуємо заздалегідь подати клопотання.

 

За повідомленням прес-служби суду