Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Малиновський районний суд м. Одеси відвідала представник посольства Королівства Нідерландів в Україні

20 червня 2018, 18:26

20 червня 2018 року до Малиновського районного суду м. Одеси завітала представник посольства Королівства Нідерландів в Україні, суддя Амстердамського окружного суду - Естер де Рой, в межах Міжнародного проекту «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін».

Естер де Рой - міжнародний експерт з питань адміністрування судів, суддя, заступник голови Амстердамського окружного суду, член правління нідерландського фонду «Судді для суддів» та експерт Європейського центру підготовки суддів. 

 

Міжнародний проект «СУД, ГРОМАДЯНИ, СУСПІЛЬСТВО, ДЕРЖАВА: СПІВПРАЦЯ ЗАРАДИ ЗМІН» - це довготривала та комплексна ініціатива, що викликана відсутністю єдиних стандартів організації внутрішньої роботи судів в Україні.

Мета проекту: налагодження внутрішньої комунікації між підрозділами суду, судами області різних рівнів, формування єдиної практики функціонування судів в межах Одеської області, розробка стандартів та наступне їх впровадження в діяльність судової системи.

Судді та працівники апарату суду поспілкувались з міжнародним експертом, розповіли про особливості організації роботи, здійснення судового процесу та адміністрування в Малиновському районному суді м. Одеси, поцікавились особливостями правосуддя в Амстердамському окружному суді та в Нідерландах взагалі.

Також, згодом у керівництва суду та у суддів  відбулась робоча нарада з Естер до Рой, щодо вдосконалення роботи суду, запровадження єдиних прозорих та зрозумілих для відвідувачів суду стандартів здійснення правосуддя та забезпечення його організації на європейському рівні.

Заступник голови Апеляційного суду Одеської області Андрій Дрішлюк презентував проект, спрямований на формування у громадянського суспільства сприйняття суду як державної установи.

Координатор проекту, суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області –  Тетяна Шевиріна продемонструвала результати анонімного опитування адвокатів та юристів, які практикують в Одеському регіоні, щодо якості роботи судів Одеської області, та надала короткий аналіз отриманих даних.

В ході зустрічі з колективом суду Естер де Рой  зазначила, що під час перебування в судах м. Одеси вона має намір провести низку співбесід з суддями та працівниками апаратів судів для виявлення та дослідження нагальних проблем, що виникають в процесі роботи суду, а також внесення пропозицій щодо подолання цих проблем за допомогою впровадження інноваційних форм та методів судового адміністрування.

За повідомленням прес-служби суду