Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд перегляне питання щодо заборони припинення трансляції програми «Доброго ранку, Україно!»

11 липня 2018, 14:48

12 липня о 1400 год. у Святошинському районному суді міста Києва відбудеться судове засідання, на якому буде розглядатися заява відповідача по справі ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (далі – ПАТ «НСТУ») про скасування заходів забезпечення позову, а саме про скасування заборони припинення трансляції програми «Доброго ранку, Україно!», що виходить в ефірі каналу «UA: Перший» щодня з 630 до 930 год.

Раніше, 27 червня, суд своєю ухвалою задовольнив заяву позивача ТОВ «ЕРА МЕДІА» про забезпечення позову шляхом заборони припинення трансляції вказаної програми.

Вказана справа перебуває у провадженні судді Святошинського районного суду міста Києва Олександра Миколайовича ЖУРИБЕДИ починаючи з 23.06.2018 р., коли ТОВ «ЕРА МЕДІА» звернулося до суду з позовом до Скачко Злати Георгіївни та ПАТ «НСТУ» про зобов’язання виконувати договір та визнання продовженим договору, на підставі якого виробляється і транслюється програми «Доброго ранку, Україно!», що виходить в ефірі каналу «UA: Перший» щодня з 630 до 930 год.

Також 4 липня суддя відкрив провадження у справі та призначив підготовче судове засідання на 1500 год. 4 вересня.

«Під час вивчення матеріалів справи було встановлено, що дана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, справа підсудна Святошинському районному суду м. Києва, підстав для повернення заяви або відмови у відкритті провадження по справі, встановлених ЦПК України, немає» - йдеться у відповідній ухвалі судді О.М. Журибеди.

Так, відповідно до статті 28 ЦПК України позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред’являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача.

Оскільки один з відповідачів по справі (Скачко З.Г.) зареєстрований у Святошинському районі столиці, дана справа підсудна Святошинському районному суду м. Києва.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні суду по вулиці Якуба Коласа, 27-А (зала судових засідань № 30).

 

За повідомленням прес-служби суду