Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання під вартою та максимальний розмір застави: обрано запобіжний захід підозрюваному у спробі дачі хабара поліцейському

17 липня 2018, 10:58

Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя розглянуто клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу відносно раніше не судимого громадянина М., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»), а саме – пропозиції у наданні неправомірної вигоди поліцейському в сумі 1 тис. доларів США.

Про обставини затримання громадянина М. раніше повідомлялося на сайті Національної поліції України.

Під час розгляду клопотання слідчого, сторона захисту заявила клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді особистої поруки.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя застосував до особи М. запобіжний захід у вигляді тримання під  вартою, відмовивши захисту у застосуванні особистої поруки. Також на виконання вимог ч. 3 ст. 183 КПК України («Тримання під вартою») слідчим суддею встановлено підозрюваному  максимально можливий розмір застави за даною категорією злочинів — 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 140 960 грн.

В разі внесення підозрюваним застави, на останнього покладаються такі обов’язки, визначені ст. 194 КПК України:

- прибувати на виклик до слідчого, в провадженні якого знаходяться матеріали кримінального провадження, прокурора, суду, залежно від стадії кримінального провадження;

- не відлучатись з міста проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- за наявності здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд із України та в’їзд в України.

 

За повідомленням прес-служби суду