Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порушено кримінальне провадження за фактом втручання у діяльність судді Центрального районного суду міста Миколаєва Світлани Скрипченко

13 вересня 2018, 16:43

Від Генеральної прокуратури України надійшло реагування на рішення ВРП щодо повідомлення про втручання в діяльність судді Центрального районного  суду міста Миколаєва Скрипченко Світлани Миколаївни

Як повідомлялося, на підставі звернення судді військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність судових органів).

На підставі частини третьої статті 74 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» 7 серпня 2018 року Рада ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання щомісяця інформації про розкриття та розслідування вказаного злочину у кримінальному провадженні.

Листом від 28 серпня 2018 року Генеральна прокуратура України повідомила, що військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України 4 травня 2018 року у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України за фактом здійснення втручання в діяльність суддів Центрального районного суду міста Миколаєва з метою перешкодити виконанню службових обов’язків та добитися винесення неправосудного рішення.

У листі також зазначено, що рішення Вищої ради правосуддя направлено до прокуратури Миколаївської області.

Нагадаємо, 11 травня 2018 року до ВРП надійшло повідомлення судді Скрипченко С.М. про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя з боку невідомих осіб.

Суддя поскаржилася на дії співробітників Національної поліції України в межах розгляду матеріалів досудового розслідування від 13 березня 2018 року за підозрою Казимирова О.О. у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 342 Кримінального кодексу України.

У повідомленні Скрипченко С.М. зазначала, що співробітники Національної поліції України, заздалегідь вбачаючи обґрунтовані підстави постановлення ухвали про відмову у задоволенні клопотання слідчого й не маючи наміру отримати докази та провести обшук у вказаному кримінальному провадженні, одержали цю ухвалу і  передали її підконтрольній їм особі − Желу Д.В., який позиціонує себе як громадський активіст, з метою подальшого розповсюдження змісту ухвали з коментарями, які дискредитують суддю та суд.

Окрім того, за словами судді, особа в подальшому неодноразово розповсюджувала інформацію із закликами до втручання у здійснення судочинства.

 

Прес-центр судової влади України