Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив без змін вирок суду присяжних про довічне позбавлення волі

19 вересня 2018, 10:12

Судом присяжних Комінтернівського районного суду Одеської  області був визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 КК України (вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) та засуджений до довічного позбавлення волі мешканець одного з сіл району – громадянин Д.

Відповідно до вироку, Д., в серпні 2015 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на грунті неприязного відношення та зневажливого ставлення до працівників правоохоронних органів, умисно, з метою позбавлення життя, наніс удар ножем в шию старшому дільничному інспектору, який прибув до квартири засудженого для відібрання письмових пояснень за викликом його дружини, яка звернулась до чергової частини відділку міліції з повідомленням щодо протиправної поведінки Д. стосовно неї. Від отриманого ножового поранення шиї потерпілий помер під час надання йому медичної допомоги лікарем швидкої допомоги.       

Не погодившись з вироком, засуджений Д. та його захисник оскаржили його до апеляційного суду, поставивши в апеляційних скаргах питання про скасування вироку та призначення нового судового розгляду в суді першої інстанції з підстав невідповідності вироку фактичним обставинам справи, стверджуючи при цьому, що Д. не мав наміру умисно вбити потерпілого, він лише захищався від протиправних дій працівника міліції, який напав на нього першим в його ж в квартирі.

Дослідивши доводи апеляційних скарг та матеріали кримінального провадження, апеляційний суд дійшов до висновку про доведеність вини Д. у вчиненні злочину в зв’язку з чим відмовив в задоволенні апеляційних скарг, залишивши вироку суду присяжних Комінтернівського районного суду Одеської  області без змін.      

 

За повідомленням прес-служби суду