Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Донецький апеляційний суд підписав меморандум про співробітництво з Маріупольським державним університетом

08 листопада 2018, 14:09

7 листопада 2018 року в Маріупольському державному університеті відбувся захід з нагоди підписання Меморандуму про взаємодію та співробітництво між Донецьким апеляційним судом та Маріупольським державним університетом.

Метою підписання цього Меморандуму є обмін інформацією і досвідом, здійснення науково-дослідної діяльності у правозастосуванні та судочинстві, вдосконалення освітнього процесу, набуття практичних навичок студентами, всебічна підтримка активних та ініціативних студентів, а також надання їм допомоги у здобутті ґрунтовної освіти та підвищення рівня професійної підготовки у галузі  цивільного і кримінального судочинства.

Участь у заході взяли голова Донецького апеляційного суду Олександр Лісовий, заступник голови суду Андрій Гапонов, а також судді місцевих судів Донецької області.

 

 

Під час зустрічі суддів зі студентами спеціальностей «Право» та «Журналістика», голова Донецького апеляційного суду розповів їм про особливості судової реформи, про діяльність Донецького апеляційного суду, навів статистичні дані його роботи та наголосив на тому, що за результатами соціологічного опитування довіра до суду поступово зростає і суди Донецької області знаходяться на першому місці за рівнем довіри громадян до правосуддя. Олександр Лісовий наголосив, що основним завданням цього Меморандуму є відновлення довіри суспільства до правосуддя, забезпечення прозорості і доступності судів для громадян, а також підготовка спеціалістів, які об’єктивно і неупереджено висвітлюватимуть діяльність судової гілки влади.

Заступник голови суду Андрій Гапонов також зазначив, що суди зацікавлені у такій співпраці з навчальним закладом для того, щоб студенти мали можливість побачити  роботу суду з середини і зрозуміти суть його діяльності.

Під час зустрічі суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області, член постійно діючої робочої групи Ради суддів України з питань розвитку суддівського самоврядування у Донецькій області Софія Данилів провела для студентів цікаву лекцію для ознайомлення їх з цілями та завданнями роботи суду, а також можливостями розширення співпраці між судами та засобами масової інформації.

На заході також були присутні представники місцевих засобів масової інформації, які мали можливість поставити суддям свої запитання. Відеосюжет на телеканалі «Сигма»:

За повідомленням прес-служби суду