Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід особі, яка підозрюється у пошкодженні магістрального нафтопроводу на Рівненщині та крадіжці нафти

08 листопада 2018, 17:41

Рівненський апеляційний суд скасував ухвалу місцевого суду, якою громадянинові Д. обрано запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт, та постановив нову, якою задовольнив клопотання слідчого про застосування щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 58 діб. Також суд апеляційної інстанції визначив розмір застави — 140 960 гривень.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно громадянина Д., який обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 15 і ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України (замах на таємне викрадення чужого майна, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 292 КК України (пошкодження магістральних нафтопроводів, за попередньою змовою групою осіб).

Наразі відомо, що підозрюваний Д. за попередньою змовою з громадянином С. впродовж вересня-жовтня 2018 року на 354 кілометрі нафтопроводу «Мозер-Броди» АТ «Укртранснафта», здійснили наскрізне свердління в  трубі та кустарним способом обладнали його пристроєм для відкачування нафти. Чоловіки до лісового масиву між селами Стовпець і Онишківці у Дубенському районі, що на Рівненщині, під землею проклали армовані шланги та приєднали гумову ємність об’ємом 4 м³. Коли резервуар наповнився, сучасних «кулібіних» працівники поліції у ніч проти 13 жовтня затримали. Майнова шкода складає 62 200 гривень.

Скасовуючи ухвалу слідчого судді Дубенського міськрайонного суду та задовольняючи клопотання слідчого про обрання підозрюваному більш суворого запобіжного заходу — тримання під вартою — Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ виходив з того, що у ході судового розгляду з’ясувалося, що громадянин Д. неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та має непогашену судимість.

37-річного жителя Луцька Д. взято під варту із зали суду. Якщо підозрюваний не внесе визначену судом заставу, він перебуватиме в СІЗО по 3 січня 2019 року.

 

За повідомленням прес-служби суду