Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

100 років з дня організації Калуського повітового суду під головуванням судді Юліана Білинського відзначили у місті Калуші

13 листопада 2018, 12:26

 

8 листопада 2018 року у Калуському міськрайонному суді Івано-Франківської області відбувався круглий стіл, приурочений столітньому ювілею ведення судочинства у місті Калуші. Визначна для історії судочинства подія відбулася завдяки тому, що у ніч на 1 листопада 1918 року було проголошено Західноукраїнську народну республіку та відновлено українську владу на західних землях України. У містах і містечках Галичини відновили свою діяльність урядові органи в тому числі і суди.

Так в Калуші було зорганізовано Калуський повітовий суд під головуванням судді Юліана Білинського. У засіданні круглого столу взяли участь судді та працівники апарату Калуського міськрайонного суду, судді у відставці, місцеві адвокати, студенти та викладачі Калуського Коледжу економіки, права та інформаційних технологій Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. До участі у заході були запрошені мер міста Ігор Матвійчук, заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області Ігор Андрієчко. Виконувач обов’язків голови Калуського міськрайонного суду Олег Мигович у своєму виступі наголосив, що бути суддею – це не лише професія, це спосіб життя, комплекс добре відпрацьованих правил поведінки, яких потрібно дотримуватися щодня: як у професійній діяльності, так і в особистому житті.

Студенти Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій 2-го та 3-го курсів спеціальності «Право» підготували реферативні доповіді про історію ведення судочинства від найдавніших часів до сьогоднішнього стану. Учасники круглого столу також обговорили питання доступу до правосуддя, відновлення довіри суспільства до судової гілки влади, напрямів розвитку судочинства сьогодні. Зокрема, суддя-спікер Володимир Онушканич виступив із доповіддю на тему «Використання інноваційних технологій у судочинстві». Ідея заходу належить працівнику апарату Калуського міськрайонного суду, викладачу ІІ категорії Калуського Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ Олегу Ониськіву.

За повідомленням прес-служби суду