Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голови судів повідомили про надходження повідомлень із погрозами від відправника C14UA@i.ua

25 березня 2019, 16:58

Голови Оболонського районного суду міста Києва, Сумського окружного адміністративного суду та Чугуївського міського суду Харківської області повідомили про надходження повідомлень з погрозами на офіційні електронні адреси судів від C14UA@i.ua

 

Зокрема, голова Оболонського районного суду міста Києва Дев’ятко Владислав Володимирович та голова Сумського окружного адміністративного суду Шаповал Микола Михайлович повідомили, що 18 березня 2019 року на офіційні електронні адреси судів надійшло повідомлення від відправника C14UA@i.ua, яке містить вислови: «Всім суддям України смерть», «Герої не вмирають – вмирають вороги», «Слава нації! Смерть ворогам!», «Всім, хто на перешкоді добутья вільності трудовому люду», а також попередження «Ми йдемо до тебе».

Того самого дня повідомлення з електронної пошти C14UA@i.ua надійшло на електронну адресу Чугуївського міського суду Харківської області. Про це поінформував голова суду Гуменний Зіновій Іванович.

У повідомленні, зокрема, також зазначено: «Всім суддям України смерть», «Ми йдемо до тебе», «Чекай сволото».

Гуменний З.І. пов’язує такі події з тим, що 19–20 березня 2019 року в суді розглядалося клопотання про обрання запобіжного заходу чотирьом підозрюваним за фактом вбивства військовослужбовця.

Дев’ятко В.В., Шаповал М.М., Гуменний З.І. вважають вказані дії виявом тиску та втручанням у їхню професійну діяльність із застосуванням погроз життю і здоров’ю і повідомили про це Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора.

Зазначимо, що представники організації «C14» на сторінці у мережі Facebook заявили (фото «C14 news»), що розсилка була здійснена від імені С14 «в десятки судів і прокуратур України», та  вказали: «Не бажаємо смерті прокурорам і суддям, бо ми не анархісти. Смерть усіх чиновників – дорозвалить рештки держави. Це популістична маячня рівня Наді Савченко. Це не вихід з кризи».

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказані повідомлення внесені до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддями фактів та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України