Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївцю, який намагався підірвати багатоповерхівку, продовжено строк тримання під вартою

13 травня 2019, 09:41

Ленінський районний суд м. Миколаєва продовжив запобіжний захід стосовно чоловіка, якого підозрюють у замаху на вбивство двох і більше осіб (частина друга статті 15, пункт перший частина друга статті 115 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, 13 лютого 2019 року о 13:00, підозрюваний в стані алкогольного сп’яніння знаходився за місцем свого постійного проживання, в одній з квартир, що розташована на п’ятому поверсі будинку № 93 по вул. Новобузькій в м. Миколаєві. Після конфлікту між ним та його дружиною, він прийняв рішення про вчинення самогубства.

Реалізувати свій намір, він вирішив способом заповнення приміщення квартири природним газом, який постачається до квартири по системі газопостачання, при чому, він усвідомлював, що проживає на п’ятому поверсі дев’ятиповерхового будинку і більшість мешканців цього будинку, перебувають вдома.

Реалізуючи свій намір, він перерізав ножем шланг газопроводу, яким підведено газ від газової труби до плити, в наслідок чого сталася розгерметизація системи газопостачання квартири, що призвело до заповнення приміщення квартири газом та утворення вибухонебезпечної газоповітряної суміші.

Однак, через оперативне реагування працівників поліції та аварійної служби ПАТ «Миколаївгаз», які своєчасно відреагували на повідомлення і встановили місце проживання підозрюваного та відключили подачу газу до будинку, після чого затримали підозрюваного.

 

Суд продовжив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів до 09.07.2019.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду