Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Команда Восьмого ААС пройшла підготовку із забезпечення діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій

20 травня 2019, 14:23

17 травня 2019 року на базі Західного апеляційного господарського суду (далі – Західний АГС) пройшов семінар для працівників апарату місцевих та апеляційних судів Львівської області на тему: «Забезпечення безперервної діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій». Захід організовано за сприяння українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні у співпраці із Територіальним управлінням державної судової адміністрації України в Львівській області (далі – ТУ ДСА України в Львівській області).

Учасниками семінару було 20 працівників апарату Восьмого апеляційного адміністративного суду на чолі із керівником апарату суду Сергієм Пашковським. Зокрема, навчання пройшли: Зоряна Поворозник, Наталія Левицька, Марія Сьома, Ярина Непший, Лариса Грищишин, Людмила Тарнавська, Олена Квасова, Лідія Казимира, Ірина Лемцьо, Уляна Фока, Борис Вус, Владислав Гартман, Юрій Панчишин, Михайло Патлевич, Христина Губач, Руслан Костюк, Остап Іванков, Назарій Завада, Уляна Уніят.

 

Під час семінару спікери розповіли про основні види надзвичайних ситуацій, які потенційно можуть виникнути у судах, а також навели приклади дій керівництва та працівників суду з метою ефективного вирішення проблемних питань та забезпечення нормальної роботи судової установи. Так, навчання охоплювало такі теми: 1) реагування на надзвичайні ситуації та забезпечення безперервної діяльності суду; 2) дії під час пожежі; 3) базові рекомендації щодо дій і поведінки у випадках надзвичайних подій або ситуацій; 4) надання першої долікарської допомоги; 5) порядок дій у разі виявлення підозрілих пакетів і конвертів, повідомлень про замінування; 6) дії працівників суду у разі збройного нападу, масових заворушень та захоплення заручників.

  

Також учасники навчання переглянули відеоролик «Біжи/Ховайся/Чини спротив», дізналися про основні рекомендації щодо дій і поведінки у випадках надзвичайних подій або ситуацій: при збройному нападі, масових заворушеннях та захопленнях заручників. Після засвоєння теоретичного матеріалу всі виконували практичне завдання та обговорили результати його виконання.

Активним учасником та «добровольцем» під час демонстрації дій з надання першої долікарської допомоги та під час виконання практичного завдання був керівник апарату Восьмого ААС Сергій Пашковський.

 

    

І лектори, і слухачі семінару погодились, що тема проведеного заходу є надзвичайно актуальною, адже щодня існує висока вірогідність виникнення надзвичайних ситуацій на роботі. Якщо на початку семінару дуже мало учасників заявляли про готовність діяти в умовах надзвичайної ситуації, то після такого навчання кількість підготовлених осіб значно збільшилася.

Усі слухачі семінару отримали сертифікати, що засвідчують завершення навчання та готовність до забезпечення діяльності суду в умовах надзвичайних ситуацій.

 

 

Довідково.

Українсько-канадський Проект підтримки судової реформи (SJRP) фінансується Урядом Канади через Міністерство міжнародних справ. Його метою є підсилення незалежності судової системи в Україні. Проект фінансується Міністерством міжнародних справ Канади. Проект розрахований на 4 роки. Розпочався у грудні 2016 року та триватиме до грудня 2020. Реалізацією проекту займаються два канадських відомства: Національний суддівський інститут Канади (НСІ) та Офіс уповноваженого з федеральних судових справ Канади (ФСС).

За повідомленням прес-служби суду