Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд запобіжного заходу дружині Анатолія Жука відкладено на 21 червня 2019 року

21 травня 2019, 10:07

Таке рішення колегія суддів кримінальної палати Сумського апеляційного суду прийняла, задовольняючи клопотання потерпілої – матері Анатолія Жука. Своє прохання вона обґрунтовувала тим, що наразі перебуває на стаціонарному лікуванні та немає можливості взяти участь у судовому засіданні. Натомість у своїй заяві сторона у справі зазначила, що хоче бути присутньою при розгляді її апеляційної скарги. Клопотання особи підтримали адвокати підозрюваної та представник потерпілої.

Проти задоволення клопотання заперечувала сторона обвинувачення. Зокрема прокурор у судовому засіданні зазначив, що в апеляційному розгляді приймає участь представник потерпілої, який наділений вичерпним переліком повноважень, а тому може від імені особи здійснювати захист її інтересів. На думку прокурора, чергове відкладення розгляду запобіжного заходу за ініціативою сторони захисту, порушує розумні строки розгляду справи. Крім того, поки апеляційний суд не прийме рішення у справі, сторона обвинувачення не може розпочати процедуру екстрадиції підозрюваної.

Заслухавши всі сторони, колегія суддів задовольнила клопотання потерпілої та призначила наступне судове засідання на 21 червня 2019 року на 13:00.

Нагадаємо, що в суді апеляційної інстанції оскаржується ухвала слідчого судді Зарічного районного суду м. Суми, якою дружині вбитого Анатолія Жука було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Жінку підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 115 (Умисне вбивство), частиною другою статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), частина перша статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Колегія суддів: Литовченко Н.О., Матус В.В., Філонова Ю.О.

Єдиний унікальний номер справи: 591/4601/18

 

За повідомленням прес-служби суду