Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок двом неповнолітнім крадіям

21 травня 2019, 12:15

Ізюмським міськрайонний судом Харківської області було розглянуто кримінальне провадження, де двоє неповнолітніх (обидва притягувалися вперше) вчинили крадіжку.

Наприкінці листопада минулого року молодики проникли через отвір в огорожі на територію домоволодіння. Зірвавши замок, вони зайшли в нежитлове приміщення та викрали багато господарського майна, яке містило в собі кольоровий метал. Після скоєного, хлопці швидко зникли з місця злочину та розпорядилися викраденим на власний розсуд. На момент вчинення злочину одному з хлопців ледве виповнилось 15 років та на даний час він навчається у загальноосвітній школі. Іншому крадію на момент скоєння крадіжки виповнилось 16 років.

Судом встановлено, що хлопці вчинили злочин, передбачений частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України - тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у сховище. Обвинувачені свою вину у вчиненні злочину визнали повністю, щиро розкаялися у скоєному. Обом хлопцям суд призначив однакове покарання – 3 (три) роки позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинувачених від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 (ОДИН) рік.

 

За повідомленням прес-служби суду