Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві через необережність свого батька

13 квітня 2020, 15:56

Жахлива трагедія сталася днями в одному із сіл Хмельниччини. Маючи чималий наділ землі, сім’я невтомно трудилася, обробляючи її. Саме це, єдине джерело доходів й дозволяло бути в складний час родині «на плаву». Однак територію господарства сім’я змушена була постійно охороняти від злодіїв. Нажаль мисливська рушниця з батьківського дозволу того трагічного дня знаходилася й у спальні біля ліжка вісімнадцятирічного юнака. Сам же хлопець відповідного дозволу на користування зброєю не мав. Тож зачувши раннього ранку якісь підозрілі звуки, що долинали з коридору будинку, він подумав, що в дім вдерся хтось невідомий і вистрілив у напрямок коридору. Саме там на той час перебував його батько. Куля влучила чоловікові в шию, внаслідок чого той отримав тілесні ушкодження у вигляді проникаючого поранення шиї та крововтрати,  від чого помер на місці.

Не бажаючи заподіяти смерть своєму батькові та не передбачаючи таких наслідків, хоча повинен був і міг їх передбачити, юнак проявив злочинну недбалість. Про це йдеться, зокрема, в ухвалі суду.

Санкція частини першої статті 119 Кримінального кодексу України (вбивство через необережність), яку інкримінують підозрюваному, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років, тобто даний злочин є злочином середньої тяжкості.

Заслухавши думку слідчого, прокурора та самого підозрюваного, врахувавши те, що хлопець раніше не судимий, навчається в університеті, має міцні соціальні зв’язки, по місцю проживання характеризується позитивно та визнає свою вину, також зваживши визначені законом ризики, слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду прийшов до висновку – винести запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в період часу з 22 год. 00 хв. по 07 год. 00 хв. наступного дня, з покладенням відповідних обов’язків.

Строк домашнього арешту визначено  в межах строків досудового розслідування, а саме до 5 червня 2020 року включно.

 

За повідомленням прес-служби суду