Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного у незаконному переправленні осіб через кордон

13 квітня 2020, 17:21

Сьогодні, 13 квітня, Київський районний суд міста Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

За версією слідства, чоловік організував механізм незаконного переправлення українських громадян та іноземців до однієї з європейських країн, а також у зворотному напрямку. Своїм клієнтам підозрюваний забезпечував перехід через держкордон поза встановленими пунктами контролю.

Вартість послуг становила від 500 до 1000 американських доларів з кожної переправленої особи.

Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави складає більше 160 тисяч гривень.

Звернемо увагу, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду